deryalı günler,derya baykal,takımlar,peçetilik,çeyiz takımı,örgü,yemek tarifleri,resimleri,videoları,el işi,kazak,bolero,hırka,dantel,oya,örnekleri,şal,modelleri,örnekleri,yapılışı

15 Aralık 2008 Pazartesi

kriz nasil domino etkisi yapiyor

deryalı günlerMerhaba sevgili deryalı günler severler. Size biraz ekonomik krizi ve domino etkisini anlatacağım. Bu kriz nasıl çıktı sorusuna ilk önce deryalı günler olarak biz cevap vermeyi seviyoruz. Malum halkımız önceden beri hükümetlerden dolayı her beş senede bir krize alışık. Bu yüzden kriz gelmeyince 5 senede hükümet ekonomik politika olarak iyi yönetince herkes kriz geliyor, kriz gelecek, kriz geldi diye diye resmen cin çağırır gibi krizi çağırdı şimdi de ondan kaçıyor.
Sen giyimciden elbise almazsan, giyimci toptancıdan ürün almaz, o ürün almazsa toptancı fabrikadan mal almaz, fabrika eleman çıkarır, eleman marketten ürün alamaz, mobilyasını yenileyemez, mobilyanı yenileyemezsen mobilyacı eleman azaltır, azalan eleman arabasının taksitini ödeyemez, arabasının taksitini ödeyemez sokakta kalır, banka evine el koyar sonra da hem evsiz kalır hem de işsiz. Bu kriz ne zaman geçer diye sorarsanız uzmanlara göre 2009 da gitti, 2010 'u kurtarmaya çalışıyor devlet. İNŞALLAH kriz biter de herkes rahat eder.

Hiç yorum yok: